Θα προπληρώνονται και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων από τις

Εδώ μπορείς να μιλήσεις περί ανέμων και υδάτων.

Συντονιστής: Moderators


Θα προπληρώνονται και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων από τις

Δημοσίευσηαπό kj jim » Δευτ Νοέμ 11, 2013 15:40

Με νέα ρύθμιση που προωθεί η εποπτική αρχή των ασφαλιστικών εταιριών, η Τράπεζα της Ελλάδος, από τις αρχές του νέου έτους οι ασφαλισμένοι που συνάπτουν ή ανανεώνουν τα... ασφαλιστήρια συμβολαιά τους θα καλούνται να τα προπληρώσουν στον ασφαλιστή.

Με την σειρά τους οι ασφαλιστές και οι διαμεσολαβούντες θα πρέπει να αποδίδουν τα ασφάλιστρα στις εταιρίες εντός 7 ημερών από την έκδοση του ασφαλιστήριου συμβολαίου.
Επίσης με μια σειρά άλλες ρυθμίσεις που προωθεί η εποπτική αρχή επιβάλλονται ενιαίοι κανόνες προώθησης και πώλησης από τις εταιρίες των ασφαλιστικών τους προϊόντων , που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να έχουν για κάθε μέσω ή δίκτυο που χρησιμοποιούν για την πώληση διαφορετικές τιμές και εκπτώσεις.

Εδικά όσο αφορά το θέμα της προείσπραξης των ασφαλίστρων από τους ασφαλιστές και την απόδοση στη συνέχεια εντός επτά ημερών στις εταιρίες έχουν διατυπωθεί μια σειρά από ενστάσεις από τους διαμεσολαβούντες αλλά και εταιρίες.

Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση στελέχους μεγάλης πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας ότι ενδεχομένως η εφαρμογή του μέτρου αυτού να αυξήσει τον αριθμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, που υπολογίζονται από ανθρώπους της αγοράς σε ένα εκατομμύριο.
asfalisinet.gr
Hellas Jeep Club.
kj jim
 
Δημοσιεύσεις: 939
Εγγραφή: Τετ Ιαν 26, 2005 16:37

Επιστροφή στο Ευρετήριο Δ. Συζήτησης

Επιστροφή στο Χαλάρωση και κουβεντούλα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης