Παιδια...πρωτιστως ευχομαι για τις ημερες που ερχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΑΣΦΑΛΗ ΤΑΞΙΔΙΑ...απο τον Αυγουστο 2008 ειμαι κατοχος ενος WRANGLER RUBICON 3D με εργοστασιακα ελαστικα GoodYear Wrangler SilentAmor 255/75-17R με πελμα Εντος/Εκτος 30/70 με συνολικη διαμετρο 814,07 mm
Υστερα απο επικοινωνια με την Κατασκευαστρια Εταιρια (εννοω ΑΜΕΡΙΚΗ διοτι δυστυχως στην Ελλαδα υπαρχει απολυτο σκοταδι !!!) σχετικα με ποια διασταση ελαστικου μπορω να χρησιμοποιησω "αυστηρα στην μαμμισια ζαντα 17' " μου απαντησανε οι ανθρωποι "επιστημονικοτατα"....οποιοδηποτε πελμα... αρκει η συνολικη διαμετρος του τροχου να ειναι μεταξυ 32,1in - 32,8in επειδη υπαρχει το προγραμμα RUBICON με τα DANA διαφορικα και ειναι δεσμευτικη η διαμετρος του τροχου για την 100% αξιοπιστη λειτουργια του.
Επειδη θελω να το "αγριεψω" κοματακι καθ'οτι ειμαι και Κυνηγος, η πρωτη σκεψη ειναι το 285/70 - 17R με πελμα Εντος/Εκτος 20/80
Υστερα απο ερευνα στην Ελληνικη αγορα διαπιστωσα οτι το μονο λαστιχο που εισαγεται στη παραπανω διασταση ειναι το COOPER STT (ουτε καν το STT2).....αν ειναι δυνατον !!!
Υπαρχει καπια αλλη λυση (...για Ελλαδα) για ελαστικα τετοιου τυπου η τουλαχιστον 50/20 ????????
"οσοι πιστοι" βοηθησεται................
Ευχαριστω πολυ......Κωνσταντινος COLLIMATORE